Kinderboeken

Ik ben een groot voorstander van lezen! Maar kwam tot de ontdekking dat we boeken snel bewaren om het bewaren. Niet om er elke keer uit te lezen. Terwijl andere boeken juist wél stuk worden gelezen. Soms tot vervelens toe hetzelfde boek 🙂

Het is Kinderboekenweek. Misschien vind je het een beetje raar om dan juist nu de kinderboeken eens uit te zoeken. Toch is het een mooi moment. Het kan je zelfs helpen een nieuwe routine aan te leren. Elke keer als het kinderboekenweek is, zoek je samen met de kinderen de boeken uit.  Hoeveel heeft je kind er eigenlijk? Heb je ze wel eens geteld? Vaak zijn er tijdens de Kinderbekenweek ook tal van gelegenheden om nieuwe boekjes te kopen.  Bij ons op school is er ook altijd een ‘kleedjesmarkt’ om je boeken te verkopen. Ideaal moment dus om boeken die thuis niet of nauwelijks nog worden gelezen te verkopen. Zo maak je ruimte voor eventuele nieuwe (tweedehands) boeken.

Zomaar een paar vragen: 

  • Welke boeken lezen je kinderen graag?
  • Passen de boeken nog bij de leeftijd van je kind?
  • Lezen ze wel, of bewaar jij boeken omdat je vindt dat ze éigenlijk zouden moeten lezen?
  • Repareer boeken die kapot zijn.
  • Geef boeken weg.
  • Ruil boeken met anderen.


En tja beetje open deur…word lid van de bibliotheek!

Als je langer meeleest,  weet je dat wij niet zo vaak dingen kopen. Maar juist deze week krijgen onze de kinderen (die op het basisonderwijs zitten) een boek!  We deden dit al bij de oudste kinderen en vinden het nog steeds een mooie traditie. We gaan daarvoor naar een prachtige boekwinkel in Ermelo. We doen dat dus maar een keer per jaar en maken er een mooi gezinsmoment van.

 

Winkelwagen