Minimaliseer Maand dag 16

Veel huizen staan overvol. Vaak puilen onze zolders, garages, kasten uit met enorm veel spullen. Het is niet voor niets dat het Zweeds warenhuis adverteert met nog slimmere systemen zodat we nog meer spullen kunnen opbergen. Alle gaatjes en hoekjes moeten benut worden. Da’s efficiënt. Althans, dat wordt ons doorgaans aangepraat. Opbergen = opruimen uitstellen. Je kunt beter elke keer nadenken over welke spullen je wél in je huis wilt hebben. Dan zijn al die extra opbergsystemen niet nodig.

Vandaag kijken we eens wat er allemaal onder onze bedden ligt. Veel  mensen bewaren daar tassen, rolbakken en dozen. Het is immers een makkelijke bergruimte. Uit het zicht en je kan als je het handig aanpakt heel wat van die rollerbakken kwijt. Ga vandaag eens aan de slag met die bakken. In je eigen kamer, in de logeerkamer, maar ook op de kamers van je kinderen. Streef er naar dat er niks onder je bed ligt. Dus geen extra kledingbakken, dozen met wol of stof, extra hobbyspullen, extra speelgoed voor je kinderen.

En nog wat; laat je ook niet verleiden om de lege bakken vervolgens weer te bewaren. Sommige mensen sparen opbergboxen, lijkt het wel. Niet doen. Het geeft alleen maar aanleiding om die ook weer vol te stouwen. Niets onder je bed bewaren, betekent dat je daar voortaan heel gemakkelijk kunt stofzuigen of dweilen. In een handomdraai. Je zult merken dat minimaliseren leidt tot een minder ingewikkeld huishouden. En dit is een van de manieren om daar te komen.

Winkelwagen