Oh kom er eens kijken…

Vanaf augustus merken we natuurlijk al dat de Sint in aantocht is. Maar sinds vorige week is hij er dan ook officieel. Ik vind het altijd een heerlijke gezellige periode van het jaar.

Zelf probeer ik reclame voor de decembermaand zo goed als het kan buiten de deur te houden. De speelgoedgids krijgen wij door de nee/nee sticker niet meer… Ah arme kindertjes 😉 Pepernoten en andere lekkernijen koop ik niet eerder dan dat de Sint in het land is.  Dus het schap met al het lekkers liep ik tot vorige week gewoon voorbij. Waarom? Ik vind dat voor alles een tijd is.  Ik wil niet meedoen aan de ‘gekte’ van pepernoten in de nazomer of kerstkransjes nog voor de sint. En als ik het dan wél koop, waardeer ik meer.

Ik merk dat deze periode ook nogal eens wat stress kan opleveren om het allemaal rond te krijgen. En dan heb ik het nog niet eens over het geld. Misschien herken je het bij jezelf. ‘Je moest eens weten wat ik allemaal moet regelen…’ Het gezellige feest kan je zomaar een rotgevoel geven door alle druk die er vanuit gaat. Misschien wil je dat júist dit jaar voorkomen?  Bedenk:

  • Richt je aandacht niet op het kopen van de spullen maar op het maken van een ‘heerlijk avondje’. Maak het ‘samen vieren’ je doel en onderschat de waarde van de voorpret niet.

  • Zelf vieren wij het aan de hand van de SINT-methode. Onze kinderen krijgen gedurende het jaar niet zomaar andere cadeautjes.  Eigenlijk alleen bij een verjaardag en dus op 5 december. Daarom is een verlanglijstje vaak zo gemaakt.

  • Probeer ruim van te voren overzicht te krijgen in dat wat je kinderen al hebben. Staat er een kleurboek op? Maar als er nog  vier ongekleurd liggen, weet je dat Sinterklaas die niet hoeft te geven.  Dus een speelgoed-opruim-ronde is geen overbodige luxe. Doneer dat wat je niet meer gebruikt aan goede doelen zoals speelgoed inzamelacties.

  • Koop je je de cadeautjes nieuw of ga je voor tweedehands? Kijk of er bij jou in de buurt ook intitatieven zijn zoals de Recycle-Sint.

  • Ga voor ervaringen. Geef een lidmaatschap of een toegangskaartje cadeau.

  • Maak bij familieleden vroegtijdig bekend wat je belangrijk of fijn vindt. Dat voorkomt teleurstellingen. Dan wordt het vast een ‘heerlijk avondje’ 🙂

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.