Sleutel

Heb jij ook zoiets in de kast staan? Zo’n bakje met allerlei sleutels waarvan je niet meer weet waar ze precies van zijn? Merkwaardig eigenlijk, dat we soms sleutels bewaren van kasten, fietsen en hangsloten die we niet meer hebben. Wat moet je er mee? Kunnen ze weg?

Sleutels uitzoeken is een mooi klusje voor deze dag. Zoek ze eens allemaal bij elkaar en check of je ze nog allemaal nodig hebt. Label ze daarna, zodat je weer weet waarvoor ze dienen. Leg ze daarna weg op een gemakkelijk te bereiken plek in huis. Want stel je voor dat je een reservesleutel nodig hebt, hoe fijn is ‘t dat je weet waar die ligt.

Dat geldt trouwens ook voor sleutels die we elke dag gebruiken. Ben jij vaak op zoek naar zo’n setje? Je hebt ze net nog gehad en nu: foetsie? Spreek met jezelf af dat je ze altijd op dezelfde plek neerlegt en bewaart.

Kom je bij het nakijken van je verzameling sleutels onbekende exemplaren tegen? Probeer ze dan eens uit op een kast of een voordeur. Check of je ze echt niet meer nodig hebt. Want dan kunnen ze bij het oud ijzer. Wellicht vind je dat nog net iets te voorbarig. Stop ze dan – tijdelijk – in een potje. Heb je de sleutels na een jaar nog altijd niet gebruikt? Dan kunnen ze alsnog weg.

Winkelwagen