Sokken

De sokken in de was. Dat was bij ons een terugkerend probleem. Ik hing ze op aan de waslijn (we hebben geen droger) maar ik kwam er altijd een paar tekort. Of beter gezegd: ik hield er altijd een of meerdere over. Waar bleven die dingen? Als ik dan de kamers van de kinderen aan het schoonmaken was, wist ik het antwoord. In een hoekje onder het bed. Of blijven hangen in een broek. Of toch achtergebleven in de sporttas. Uhm, dat kon anders!

Bij het bekende Zweedse warenhuis zijn clips te koop, die je kan gebruiken om je sokken per twee in de wasmachine te doen. Maar hé, ik wil graag minder spullen in mijn huis. Ik schaf liever niet weer wat aan om een probleem te verhelpen.

Wij doen het als volgt: iedereen doet zijn sokken in een bolletje in de wasmand. En zo niet, dan gaan de kinderen zelf op zoek naar die verdwenen sok! Je maakt hen verantwoordelijk. Als ze lang moeten zoeken, stoppen ze de sokken de volgende keer echt wel keurig in een bolletje in de wasmand. Ook bij jongere kinderen werkt dit goed, heb ik gemerkt. De sokken haal ik – voordat ik ze in de wasmachine mik – even uit elkaar.
Kind kan de was doen…

Hoe pakken jullie dit aan?

 

2 reacties op “Sokken”

  1. Hier ook altijd overblijvende sokken! Ik heb er een weeshuis voor ingericht, oftewel een oude wasmand waar alle sokken ingaan die overblijven als ik de schone was opvouw. Eens in de zoveel tijd ga ik er dan doorheen om de boel weer bij elkaar te zoeken. Wat ook enorm helpt is heel veel dezelfde sokken kopen.
    Sokken in een bolletje in de was gaat hier niet werken. Ik ben er veel te ongeduldig voor om al die bolletjes weer uit elkaar te halen voordat ik ze in de wasmachine stop. Bovendien sport iedereen in ons gezin en zijn die sokken soms haast te vies om aan te raken!

  2. Haha herkenbaar. Meestal mik ik halve paren ook gewoon in het sokkenmandje en/of ik check of er al een half paar ligt te wachten op aanvulling in het mandje. Niet heel netjes, beetje gemakzucht. Het nadeel van zon bolletje lijkt me dat je dan heel je wasmand weer uit moet pluizen op ‘sokkenbolletjes’. Nu pak ik met een paar grote graaien alles uit de wasmand in de machine. Daar zitten dan automatisch de sokken tussen. Maar nu ik het neertype besef ik dat dat ook alweer wat gemakszuchtig is… wel grappig om te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.