Tip 142: Basisuitzet kleding (vervolg)

Tip 142: Basisuitzet kleding (vervolg)
.
Vorige week maandag heb ik geschreven over hoe milieubelastend het maken van kleding is. En dat het slim is om te gaan werken met een basisuitzet kleding.
Vandaag ga ik daar op verzoek nog even verder op in. Want een basisuitzet kleding is voor ieder persoon anders.
.
Voor mij geldt…
Dat ik alleen in de kast heb hangen wat ik ook daadwerkelijk draag.
Dat ik echte seizoenskleding (denk aan een zomerjurkje) er bij het wisselen van de jaargetijden er wel tussenuit haal.
Dat ik streef naar zoveel mogelijk kleding die je gewoon de seizoenen door kunt dragen.
Dat ik maar een paar broeken, T-shirts, vestjes, jurkjes, blouses en jasjes heb.
Dat ik mij enigszins houd aan de richtlijn van het project 333, bedacht door de Amerikaanse Courtney Carver. Zij hanteert per 3 maanden 33 kledingstukken. Dat is dan inclusief sjaals en accessoires etc. Google er maar eens op. Op haar website vind je alle info en voorbeelden om zo’n garderobe aan te leggen.
Dat ik in tegenstelling tot Carver uitga van slechts twee seizoenen: herfst-winter en voorjaar-zomer. Het is bij ons niet extreem warm of extreem koud. Als je je kledingkast afstemt op deze twee periodes ben je al een heel eind.
Dat ik ervoor zorg dat ik in ieder geval onder de 33 stuks blijf. Dat is meer dan genoeg, heb ik gemerkt.
Dat ik met die kleine collectie maximaal profiteer van de voordelen: het geeft overzicht. Da’s zo prettig!
Dat onze kinderen met nog veel minder toe kunnen dan 33 kledingstukken. Mijn zoons hebben vier/vijf broeken en evenveel shirts en vesten voor deze herfst en winter. Voor mijn dochters zitten er ook een paar jurken bij. Daarom hebben zij maar drie broeken.
Dat ik het ook een beetje laat afhangen van het type kind. Speelt het altijd buiten? Dan kan het wel een (oude) broek extra gebruiken…
Dat ik het belangrijk vind dat kleding ook echt wordt afgedragen. Mede daarom koop ik minder kleren voor mezelf en voor de kinderen.
.
Nog meer lezen over kleding? Kijk eens op mijn website bij de tips uit het archief!
.
Op Orde #Doen #Eenvoud

Winkelwagen