Tip 181: Hoera!

De Facebook-pagina Op Orde bestaat precies een jaar. Vorig jaar plaatste ik deze foto als eerste berichtje. Dat was wel even een stap. Want daarmee gaf ik een inkijkje in mijn leven. En waarom zou ik dat willen doen?

Ik heb ontdekt dat een minimalistische levensstijl veel voordelen biedt. Het wordt er allemaal zoveel fijner, rijker en gemakkelijker door. Die ervaring wilde ik graag met andere mensen delen. En die opzet is ruimschoots geslaagd. En daarbij: wat is er al veel van de grond gekomen. Met het mooiste nog in het verschiet: mijn boek dat nog voor de zomer verschijnt.

Door op te schrijven hoe wij het doen – als gezin – wil ik veel mensen inspireren. Daarbij gaat het niet om mij of ons gezin. Hoe wij het aanpakken is slechts één manier. Spreekt het je aan en kan je er iets mee? Ga dan ook aan de slag. Want het is zo’n heerlijke manier van leven.

Ik krijg regelmatig te horen dat de blogs aanzetten tot denken. En ook wel dat mensen er meteen mee aan de slag gaan. ‘Deze week ook begonnen met de keukenla, zo fijn’, mailen ze dan. Of: ‘Dat van die kindertekeningen doe ik nu ook’. Dat is leuk om te horen.

En ik moet ook wel eens grinniken. Soms kom ik bij mensen thuis die zich meteen verontschuldigen. Alsof ik in dienst ben van de ‘spullenpolitie’. Ik had het onlangs nog. Er was een vrouw die zei: ‘Kijk maar niet in mijn la hoor, die is verre van minimalistisch!’
Ik heb het natuurlijk al veel vaker benoemd. Minimaliseren is het streven naar alleen dat in je leven en in je huis dat je écht gebruikt en belangrijk vindt. Maar hoe dat er uitziet is voor iedereen verschillend. Ik ga dus ook niet beoordelen of iemand goed of fout bezig is…

Inmiddels staat de teller op 180 tips. In al die tips heb ik geschreven hoe wij die dingen aanpakken. Veel is al belicht. Maar misschien zijn er onderwerpen waarover ik nog niet heb geschreven. Daarom de vraag: waarover zou je meer willen weten? Geef je reactie hieronder!

Winkelwagen