Tip 346: Word jij blij van de hoeveelheid spullen in jouw huis?

Vraagje: Heb jij ook meer opladers in huis dan apparaten?
Wil je de voordelen van minimaliseren gaan ervaren in je huis en in je leven, is het goed elke keer heel kritisch te kijken naar je eigen spullen.
Waarom bewaar je eigenlijk in je huis wat je bewaart?
Waarom heb je die hoeveelheid spullen in je huis?
Wil je echt 4 vergieten, 6 bieropeners, 17 paar onderbroeken, 6 jaargangen aan tijdschriften, 19 wijnglazen, 18 paar schoenen, 9 puzzelboeken (terwijl je niet van puzzelen houdt), 7 scharen, 5 soorten shampo, 12 dekbedhoezen in je huis hebben?
Minder= Meer

3 reacties op “Tip 346: Word jij blij van de hoeveelheid spullen in jouw huis?”

  1. Ben nou 2 jaar bezig met “ontspullen” en ik ben er blij mee dat ik “het licht” gezien heb. Nergens voor nodig al die spullen. Ik ben zo klaar met mn huishouden, want hoef niet eerst 10 kuub zooi aan de kant te maken voor ik kan stofzuigen, Vensterbanken staan zo leeg, staat heus wel wat hoor, dat het doekje er zo makkelijk overheen kan. Wc en badkamer keurig netjes, zonder meuk erin. En dan kleding! Wat een eye opener! Heb zoveel weggedaan, allemaal naar de kringloop. Dingen die ik al jaren had, bijna nooit aan had, dingen waar kleine gaatjes in zaten, maar toch zonde om weg te doen. Ik ben er als een wervelwind door heen gegaan, en ook alles gelijk weggebracht! Ik heb 2 dekbed overtrekken en 2 hoeslakens, voor elk bed! Heerlijk! Zwemhanddoeken, een dikke en een hamamdoek voor ieder gezinslid, en niet meer tig “omdat ze zo leuk zijn” Oh wat fijn dit! Ik ga mooi door met het ontspullen, ben al een heel eind, alleen er is altijd nog wel iets te verbeteren.

  2. Wat ik steeds meer wil zijn spullen die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Glazen die kunnen dienen als frisdrankglazen maar ook gebruikt kunnen worden voor koffie en thee.
    Schaaltjes voor desserts/ijs ,maar ook als soepkommen enz. Niet alleen in de keuken maar ook daarbuiten. Daardoor heb ik veel minder spullen in huis en word opruimen en schoonmaken ook makkelijker. En aangezien ik buitenshuis als schoonmaakster werk heb ik daar thuis niet zoveel zin. Dus hoe minder ik dat moet doen des te beter. Bovendien bespaar ik ook nog eens aardig was geld omdat ik ook minder aan hoef te schaffen.

  3. Ik ben begonnen met minimaliseren en zie inmiddels al de achterkant van een flink aantal kasten! Heerlijk, wat een overzicht, rust en gemak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen