Tip 348: Afdekken

Met  Pasen  wordt er vaak uitgebreider gekookt dan normaal. En vaak blijven er restjes over. Voorheen deed ik die kliekjes, afgedekt met aluminiumfolie, in de koelkast. Sinds een aantal jaren gebruik ik dat soort folie niet meer. Ik wil immers afval besparen. Tegenwoordig gaan alle restjes in een schaaltje en leg ik er een schoteltje of bord bovenop. ‘t Is gewoon een kwestie van wennen. In het begin had ik in de supermarkt nog weleens folie in de hand. En dan bedacht ik: ‘Oeps, dat zouden we niet meer meenemen…’

Het lijkt een druppel op een gloeiende plaat, maar door zo’n kleine verandering spaar je op jaarbasis veel afval uit. Gewoon doen. Je kan hiervoor  ook prima glazen potten met schroefdeksel gebruiken in plaats van plastic bakjes. Tis even een kwestie van wennen om je restje  nasi in een afgewassen glazen groentepot te doen.

Je kan in plaats van folie ook een bijenwasdoek gebruiken. Maar vaak is het helemaal niet nodig. We zijn gewend om de aangesneden kant van een citroen af te dekken met folie. Maar je kan zo’n vrucht ook plat op een bord leggen. Kan zo in de koelkast. Dan droogt-ie ook niet uit. Net zo gemakkelijk.

Dus heb je restjes over? Denk dan na over een alternatief voor folie door afgesloten bakjes, potten of bordjes te gebruiken. 

2 reacties op “Tip 348: Afdekken”

  1. Ik gebruik nog wel vaak bakjes voor mijn restjes, maar dat komt omdat die op mijn werk erg vaak weggegooid worden na eenmalig gebruik. Yoghurtemmertjes, boterkuipjes enz. Ik neem ze mee, was ze af en gebruik ze net zo lang tot ze kapot gaan. Zo word al dat plastic in ieder geval meer dan een keer gebruikt.

  2. Trudy Mannee

    Ik gebruik aluminiumfolie voor het maken van een vispakketje in de oven.
    Wat is een goed alternatief?
    Kan het met bakpapier?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.