Tip 21: Eettafel

Wie wil ontrommelen, moet voorkomen dat er in huis plekken zijn waar spullen zich makkelijk ophopen. Want dan raak je het overzicht kwijt. En naar spullen zoeken is zonde van je tijd. Een keukentafel kan zo’n plek zijn waar allerlei brieven, elastiekjes en tijdschriften zich verzamelen. En dat belandt dan vroeg of laat op een stapel als je moet tafeldekken. Voordat je het weet kan je belangrijke papieren niet meer terugvinden. Het aanrecht en de wasmachine in de bijkeuken; ook van die plekken waar troep blijft liggen. Het lijkt wel alsof die als een magneet werken en andere spullen aantrekken.

Als je niet wilt dat er zulke rommelplekken ontstaan, dan zit er maar een ding op: zorgen dat alles in huis een vaste plek heeft. Dat is immers het sleutelwoord in een opgeruimd huis. Leer op die manier je kinderen routine aan. Zorg ook dat de eettafel leeg is. Zodat het opvalt als er iets achterblijft dat eigenlijk moet worden opgeruimd. Het is heel makkelijk om zelf die spullen weer op z’n plek te leggen, maar laat kinderen vooral ook hun eigen rommel opbergen. Bovendien: een lege tafel nodigt uit om een spel te doen. Of samen te eten en koffie te drinken. Creëer ruimte voor activiteiten.

En nog iets: wie alles opruimt, heeft het ook makkelijker bij het schoonmaken van het huis. Dan haal je veel sneller even een sopdoekje over de tafel of de vensterbank. Als je het goed doet, houd je tijd over voor leuke dingen. Ook wel zo fijn!

Op Orde #Opgeruimd #Eenvoudig

Winkelwagen